פורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים - עמוד 4

5.0 ( 165 חוות דעת )
ד"ר גיא שטויר הוא מומחה לרפואת ילדים ולמחלות ריאה בילדים, עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בתחום. הוא רופא בכיר במכון למחלות ריאה בבית החולים לילדים שניידר ואחראי מטעם שניידר על רפואת ריאות ילדים בקהילה. בנוסף, הוא משמש כרופא ילדים ויועץ למחלות ריאה בקופות החולים כללית ומכבי. לאורך הקריירה שלו, ד"ר שטויר העניק ייעוץ רפואי בתחומי מחלות דרכי הנשימה, אסטמה, דלקות ריאה, שיעול כרוני, נחרה וצרידות. כמו כן, הוא מתמחה בטיפול בהפרעות שינה אצל ילדים, כולל תסמונות דום נשימה והפרעות נשימה בשינה. תחום עיסוקו כולל גם מחלות נוירומוסקולריות והשפעתן על הריאות, כמו ניוון שרירים ומחלות שריר אחרות, לצד טיפול במחלות ריאה בקרב פגים ובילדים עם תסמונת דאון. בנוסף, ד"ר שטויר בעל ניסיון נרחב בטיפול בילדים עם דיכוי חיסוני, מחלות מולדות של דרכי האוויר (כגון CPAM, CCAM) וחסר חיסוני, וכן מלווה מטופלים בתחום השתלות ריאה. הוא מטפל גם בהפרעות אף-אוזן-גרון בילדים, כולל שקד שלישי, נזלת כרונית ונחירות. ד"ר שטויר משמש כיו"ר החברה לארוסולים, ומקדיש חלק ניכר מפעילותו לשיפור הטיפול במחלות ריאה בילדים בקהילה ובבתי החולים. גישתו הרפואית מבוססת על שילוב בין מקצוענות ללא פשרות לבין יחס אנושי וחם למטופלים. בעיניו, אהבת האדם וכבוד המטופל הם ערכים מרכזיים, לצד מצוינות רפואית והענקת טיפול מיטבי לכל ילד. אפשר לשלוח ווצאפ לנייד 052-4249925 כניסה A - להכנס לחניון התת קרקעי לנסוע עד סופו לעלות למעלית לקומה 1 ולפנות שמאלה ביציאה. התור הראשון הפנוי: 31/10/25, 13:00
מודד פחמן בדם בן 25
איתי 13/02/2022 | 18:47היי דוקטור, יש לי בעיות נשימה כבר כמה חודשים, עשו לי בדיקת גזים וראו שיש לי פחמן גבוה בדם, אבל אמרו שבכמות שלא אמורה להפריע לאורך חיים, להשיג עוד בדיקה כזאת זה יהיה קשה, ולפי מה שהבנתי יש מכשיר כמו מד סטורציה רק לפחמן שנקרא co oximeter)אני יודע שהמכשיר אמור להעלות כמה אלפים אבל כסף זה ממש לא הבעיה שלי) רציתי לדעת האם אתה מכיר את המכשיר הזה, ואם אפשר לגלות רמות גבוהות של פחמן דרכו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בדיקת מעבדה לא תקינה
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:29לא ברור מה כוונתך. האם כוונתך לCO2 או לCO. מכל מקום ברפואה אנו משתדלים לטפל בבעיות של ומחלות מהן אנשים סובלים ולא בבדיקת מעבדה שלעיתים קרובות טועה או מטעה.הוסף תגובה
צילום חזההההה
אווור 11/07/2022 | 10:53שלום בני בן 5 חשוב שלציין שמתפקד בצורה רגילה לחלוטין יש לו שיעול שלא עוזב כבר תקופה של 3 חודשים עשה צילום חזה .. הכול תקטין חוץ מהסעיף כזה שדות הריאה : הצללה עדינה על רקע שדה ריאה ימנית .. לסיכום חשד לתסניןןן דלקתי מימין .. אחרי אטביטייקה ממומלץ צילום חוזר .. כבר עשיתי לו צילום מיותר בגיל שנה שהיה תקין לחלוטין ואני לא חוששת מצילום חוזר הוא טופל באנטיביוטיקה. במשך 10 ימים היה שינוי אבל השיעול המשיך להתקיים פשוט פחות .. עכשיו אחרי שסיים טיפול .. שהשאיר שיעול קל הילד התקרר הוא מצונן ויש לו שוב שיעול ממש מה השלב הבא ??? מה עושים .??? האם זה יכול להיות משהו אחר ולא דלקת ?? אני מאוד דואגת כי הטיפול לט עזר ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שיעול כרוני
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:25הסיבות הנפוצות לשיעול כרוני (למעלה מ4 שבועות) כוללות אסטמה, מחלה אנדוברונכיאלית כרונית, מחלת ריאה ספורטיבית, Protracted bacterial bronchitis, נזק לראות בעקבות דלקת ריאה כדוגמת ברונכיאקטזיס, תמת של חלק מהראה בעקבות דלקת ריאה או אסטמה, פקקי ריר, חיידקים או פטריות עמידים לטיפול שניתן, מחלה ריאה אלרגית/איאוזינופילית, שאיפה כרונית של חומרים מזיקים (כדוגמת עישון של ההורים), מחלת ראה אינטרסטיציאלית, אספירציה, מלציה של דרכי אוויר, ומחלות תורשתיות שנפוצות שבהם הבעיה פגיעה בפעילות הציליה (שערות הקטנות שמפנות הפרשות מהריאה). האבחון נעשה בתשאול רפואי מעמיק, בבדיקה במרפאה ובבחינה של תוצאות המעבדההוסף תגובה
נשימות עמוקות כל כמה שניות
דודי 16/04/2019 | 21:07שלום וברכה, בחודש האחרון החלה תופעה אצל בתי בת ה-9, הילדה שואפת שאיפה גדולה כל כמה נשימות. הדבר מלחיץ, כאילו משהו אינו כשורה באספקת האוויר לריאותיה. הילדה ילדה בריאה בד"כ, ספורטאית ונמרצת... מה ולמה יכולה להיות התופעה הזו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה נשימות עמוקות
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:11קשה להעריך את הילדה דרך האינטרנט אולם במידה והתופעה במנוחה בלבד ונעלמת בשינה או מאמץ הרי שבמרבית המקרים מדובר בתופעה שפירה. במקרים פחות נפוצים יש לבצע בירור שיכלול הערכה פיסיקאלית ומספר בדיקות.הוסף תגובה
האם עבר אצלכם? אותו דבר אצלנו
אני 22/05/2022 | 17:39גם כל כמה שניות שאיפה עמוקה עם פה פתוח כאילו חסר אוויר.הוסף תגובה
נשימות עמוקות
בן 08/05/2021 | 08:34גם הילד שלי בן 4.5 אותו הדבר היינו אצל פרופסור אמר שזה ריגשי האם עבר לילדה שלך? והאם קבלת אותה תשובההוסף תגובה
נשימות עמוקות
דר גיא 27/07/2019 | 23:30קשה להעריך את הילדה דרך האינטרנט אולם במידה והתופעה במנוחה בלבד ונעלמת בשינה או מאמץ הרי שבמרבית המקרים מדובר בתופעה שפירה. במקרים פחות נפוצים יש לבצע בירור שיכלול הערכה פיסיקאלית ומספר בדיקות.הוסף תגובה
שיעול שחזר
ענת 02/09/2022 | 02:31שלום בתי בת השמונה עשרה החלה להשתעל לפני מספר ימים וקיבלה כעת טיפול בסינופד למשך מספר ימים. היא חיילת וקיבלה לפני שלושה שבועות טיפול אנטיביוטי לשבוע- מוקסיפן פורטה בשל ברונכיט..הטיפול עזר והפסיקה להשתעל..כעת מזה שלושה ימים שוב משתעלת. האם יכול להיות שהיתה אמורה לקבל טיפול אנטיביוטי בזמנו לעשרה ימים ושהזיהום בדרכי הנשימה חזר בשל כך? האם יכול להיות שבכלל התפתחה אסטמה ? היא משרתת בעיר הבהדים כרגע בדרום. אולי בכלל העניין הוא האבק וזו אלרגיה? האם ניתן ליטול אנטיביוטיקה זו שוב אם סיימה טיפול לפני כשלושה שבועות? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טיפול בשיעול
ד"ר גיא שטויר 03/09/2022 | 22:10לא ניתן לבצע אבחון לשיעול במסגרת פורום זה שכן המדיה לא רק שלא מאפשרת את מורכבות התשאול הרפואי אלא גם לא מאפשרת בדיקה או בחינה של כלל בדיקות המעבדה וההסיטוריה הרפואית. מציע לתאם תור באופן מסודר לרופא ראותהוסף תגובה
כיצד לטפל בשיעול
דר גיא 03/09/2022 | 22:09לא ניתן לבצע אבחון לשיעול במסגרת פורום זה שכן המדיה לא רק שלא מאפשרת את מורכבות התשאול הרפואי אלא גם לא מאפשרת בדיקה או בחינה של כלל בדיקות המעבדה וההסיטוריה הרפואית. מציע לתאם תור באופן מסודר לרופא ראותהוסף תגובה
עובש ותסמינים נשימתיים
טל 21/05/2021 | 02:19שלום רב, אני משתעלת מזה 3 שבועות במהלך רוב שעות היום, ממש נחנקת, בעיקר בלילה. הייתה הטבה באמצע למספר ימים, ממש כמעט נעלם, בתוכם היו יומיים של שלשולים שעברו עם הרבה כדורי "קל בטן" ולאחר כמה ימים חזרו התקפי השיעול הנוראיים. הרופאים אמרו ויראלי ויעבור ו"כולם כך", הגרון תקין הריאות נשמעות תקין, אין חום, אין נזלת. נזכרתי שטרם תחילת השיעול ניקיתי ארון עץ שהתפתח בו עובש נוראי בחדר הרחצה שלי ועכשיו אני חרדה נורא שחטפתי מוקורמיקוזיס או אספרגילוס. יש לי תור לרופאה ולצילום חזה רק ביום ראשון ואני מטפסת על הקירות בינתיים. האם זה סביר? האם יש דרך לדעת עד ליום ראשון? להעריך סבירויות? למשל העובדה שאין לי חום משנה? או שהשיעול אינו דמי? אין לי מחלות רקע אבל אני נוטה "לתפוס" הרבה דברים וחושבת שהמערכת החיסונית שלי חלשה וגם התזונה שלי לא טובה וירדתי משמעותית במשקל בשנה האחרונה. איך בודקים את הדברים הללו בכלל? בבקשה עזור לי אני ממש מטפסת על קירות. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה שיעול כבד ועובש על הקירות
ד"ר גיא שטויר 13/07/2021 | 08:29חסרים פרטים רבים וקשה לבצע הערכה על סמך פרטים חלקיים אולם ככלל עובשים עשוים לגרום לתגובות נשימתיות אלרגיות ובכלל זה לשיעול כבד. הסבירות למחלות פטריתיות של הריאה באנשים עם מערכת חיסון בריאה נמוכה ביותר. קיימת אבחנה מבדלת רחבה לשיעול שכזה. בריאות שלמההוסף תגובה
צילום חזה
דניאל 12/07/2021 | 17:09שלום, בתי בת כשנתיים, הפנו אותנו לצילום חזה עקב חשש לדלקת ריאות. בפענוח של הצילום נכתב בשורה של הממצאים: צל קרדיאוטימי תקין. ניפוח יתר דו''צ. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. האם הבדיקה תקינה? מה המשמעות של ניפוח יתר דו"צ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשצילום חזה לא תקין
דר גיא 13/07/2021 | 08:25הצילום לא מתאים לדלקת ראה. עשוי להתאים לאסטמה. אסטמה שאיננה מטופלת עלולה להסתבך בדלקת ראההוסף תגובה
נשימות עמוקות (לת)
טלי 04/04/2021 | 23:59שלום וברכה, ביתי בת 4 כמעט. כבר תקופה ארוכה שאני שמה לב שהיא נושמת נשימה עמוקה כל כמה שניות. ראיתי שגם תוך כדי שינה זה קורה לה. מידי פעם מתלוננת שקשה לה לנשום. לתחושתי משו מפריע לה והנשימה שלה לא תקינההוסף תגובה
פתח בחלון חדשנשימה (לת)
אלי 25/01/2021 | 03:35שאני פותח את הפה אני שומע רעשים חזקים כמו של חרחורים וכמו הרעש של סוכריות קפוצות שמכניסים לפה אני מעשן בערך חצי קופסא ביום של סיגריות ,מה זה יכול להיותהוסף תגובה
פתח בחלון חדשטיפול ממושך בsingulair (לת)
הילה 20/12/2020 | 19:46שלום רב, בני בן 3.5 נולד פג שבוע 32. אובחן כאסמתי ונתמך בינקותו באינהלציות ולאחר מכן במשאפים ואבקת סינגולאייר. מלבד התקף אחד בכל חייו לא סבל יותר מדי אלא בעיקר משיעולים בלילות. מזה כשנה וחצי שנתיים ללא תסמיני אסתמה כלל. הרופא הורה לנו להפחית בהדרגה את במשאפים וכך עשינו אך בגלל שהוא עבר לעיר אחרת נשארנו רק עם אבקת סינגולאייר ופחדתי להפסיק כי התחילה הקורונה ואז חורף וכדומה. יותר שמעל שנה הילד מקבל רק סינגולאייר בערב. שאלתי היא האם יש נזק בלקיחת האבקה לזמן ממושך ככ. מצד אחד מפחדת מהשלכות מצד שני מפחדת להפסיק. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
-
פדיקולוזיס
-
נוירובלסטומה
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
-
נוגדני אדמת
מונחים קשורים
-
מזרק
-
מרפאן ישראל
-
יד לנשימה
רופאים בתחום

ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0 ( 17 חוות דעת )
"ד״ר גנלין רופאה מדהימה! רגישה ומבינה את התחום לעומק. הקדישה לנו כמעט שעתיים ונתנה הרגשה טובה ומכילה. היא נתנה טיפול ראוי והמלצות כדי לשפר ולעזור לנו במצב המורכב"

ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0 ( 17 חוות דעת )
"ד״ר גנלין רופאה מדהימה! רגישה ומבינה את התחום לעומק. הקדישה לנו כמעט שעתיים ונתנה הרגשה טובה ומכילה. היא נתנה טיפול ראוי והמלצות כדי לשפר ולעזור לנו במצב המורכב"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות