פורום בריאות העין - עמוד 7

-
כלזיון או שעורה כלואה וטיפול שלא עוזר (לת)
דנה 28/08/2023 | 09:48שלום רב לפני כשבועיים צצה בעפעף העליון בליטה קטנטונת דמוית עקיצה שלא הפריעה לי במיוחד. לאחר כשבוע וחצי הבליטה מעט גדלה. שמתי קומפרסים חמים ובלילה משחת סינתומיצין על גבי הבליטה. בבוקר כשקמתי העפעף היה נפוח והבליטה "יצאה לאור". ניגשתי לרופא עיניים שאמר שזו שעורה כלואה, לדבריו היתה לי שעורה כנראה וזו התוצאה של מה שהיה. הוא רשם לי מקסיטרול משחת עיניים + טיפות לטיפול במשך שבוע. מאז חלפו 5 ימים ואין שיפור ניכר לעין. הבליטה הפכה ל"גולה" , העפעף סגור קמעה ואני מרגישה כבדות ואי נוחות של העפעף. אני שואלת האם לאור המצב הנוכחי עליי לחזור לבדיקת הרופא. קראתי שניתן לנתח את הציסטה , למרות שכאשר בדק אותי לראשונה הוא אמר שזה לא מצב של ניתוח. יש לציין שאני עובדת מול אנשים וקשה לי מאד לתפקד כך. העין חצי סגורה והמראה מאד לא אסתטי. אני קצרת רואי ומרכיבה בדר"כ עדשות מגע וכעת לא יכולה להרכיבן. המצב מאד לא נעים ומגביל אותי. אשמח לעתה מה לעשות. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקות אוסמולריות של נוזל הדמעות. (לת)
סי 27/08/2023 | 08:30מה משמעות בדיקה אוסמולרית של נוזלי הדמעות. עלי לעבור אותה בית החולים איכילוב. הופניתי אליה עקב תופעת התייבשות העיניים. את הבדיקה קיבלתי באיכילוב בדיוק לפני שנה. היום מצבי בעיקבות טיפול מצבי טוב. האם יש צורך לעבור אותה. עלי לציין שאינה בסל הבריאות ומאד יקרה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
האם טיפול בגלי הלם יכול לגרום נזק לאיברי הראייה ולזגוגית ? (לת)
יוסף 23/08/2023 | 12:17יש לי פלוטרס בעיניים והידקקות של עצב הראייה. אני אמור להיות מטופל בגלי הלם בכתף העליונה שקרובה לראש. מטרת הטיפול לסלק משקעי סידן שמכאיבים בכתף. האם הפולסים החזקים של גלי הההלם בכתף העליונה לא יכולים לגרום לנזק לאיברי הראייה או לזגוגית ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה לרופא הפורום (לת)
מוטי 18/08/2023 | 13:05שלום. בן 35, עברתי לפני שנתיים ניתוח להסרת משקפיים בשיטת LASEK עם החלמה איטית.טרם ניתוח היה בשתי העיניים צילינדר 2.75- ומספר של 1.25- בכל עין. לאחר הניתוח והתייצבות מלאה: עין ימין- ללא מספר. נשאר צילינדר 1.50 - עין שמאל- מספר 0.25 - נשאר צילינדר 0.5- חדות ראייה כללית 6/9. האם ניתן להחשיב זאת כניתוח מוצלח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טיסה אחרי ניתוח עפעפיים עליוניים
סל 13/08/2023 | 19:41שלום האם אחרי 3 שבועות נ.עפעפיים עליוניים מותר לטוס ? האם מותר להכנס למעיינות תרמיים? האם מותר לעדות הליכה מאומצת ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיסה לאחר ניתוח עפעפיים
ד"ר מיכאל היימס 13/08/2023 | 22:02אין מניעה מטיסה לאחר ניתוח עפעפיים יש לדבר עם הרופא המנתח לגבי הגבלות אחרותהוסף תגובה
-
-
גלי לד (לת)
ות העין יאות העין 30/07/2023 | 18:16שלום האם מכשיר לשיקום העור מסביב חעיניים המבוסס על גלי לד טיפוליים ופעולת גרוי ביולוגית המקלה על התחדשות העור מסביב לעיניים נשמעמכבטוח לשימוש ולא עשוי להסב נזק לעיניים בעת שימוש במכשיר ? בתודה (פירוט : בליבה של המכשיר נמצאת טכנולוגיית גלי לד טראפי המתקדמת שלה, המשתמשת בטכנולוגיית גלי LED טיפולית כדי לספק תוצאות יוצאות דופן. מנגנון אלקטרו-אופטי חדשני זה מכסה שטח טיפול של 2.3 ס"מ לאזור, ומאפשר טיפול קל, מהיר ויעיל בבעיות עור שונות סביב העיניים, לרבות עיגולים שחורים ושקיות) היעילות של המכשיר מועצמת עוד יותר על ידי פעולת הגירוי הביולוגי שלה, המכונה ביולוגית. פעולה זו מגרה את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו, ומקלה על התחדשות העור העדין סביב העיניים.)תהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דלקת לחמית אלרגית (לת)
אושרית 24/07/2023 | 15:33שלום רב, בת 32, ב3 שנים האחרונות דלקת לחמית אלרגית מסביבות חודש מאי , טיפול ברלסטט למשך שבועיים ואולפטידין 3 שבועות לא עזר. האם אפשר לנסות לשלב בינהם על מנת למקסם את התוצאה?אציין שאין תסמיני אלרגיה כללים מעולם, מתבטא רק בעיניים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ייעוץ לטיפול בבצקת/BRVO (לת)
חן 27/06/2023 | 15:45היי, בחודש+ האחרון אבא שלי (63) רואה סוג של טבעת שחורה בעין שמאל. הרופאה שלחה אותו לבדיקת פלואורסצין ולאחר מכן לOCT מקולה. אלה הממצאים: עין ימין עובי מרכזי לפי המפה כ 400 מיקרון מודגמת CME משמעותית ברביע אפי עליון כולל במרכז המקולה , בחלקה מוסתרת עקב דימום בשכבות השטחיות של הרשתית הממסך את שאר השכבות. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית . עין שמאל השקע הפובאלי תקין . עובי הרשתית והמבנה השכבתי שלה בגדר הנורמה . אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית . עובי מרכזי לפי המפה כ 270 מיקרון לסיכום מימין מתאים ל BRVO. משמאל הסריקה תקינה בעקבות הממצאים הרופאה נתנה לו טיפול ב-2 סוגי טיפות: TRUSOPT EYE DROPS 5ML ו-NEVANAC 5 ML. בכל מקום שקראתי על BRVO ובצקת ראיתי טיפול בזריקות או בלייזר. אני קצת לחוצה מהטיפול הזה בטיפות כי מדובר בבצקת משמעותית. ממש אשמח לשמוע את דעתך על הטיפול ומה היית ממליץ (: תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שקיות תה לדלקת עיניים (לת)
רן 19/06/2023 | 12:50האם מסוכן להניח תה ירוק או תה קמומיל על עיניים סגורות לשם טיפול בדלקת ? קראתי שזה עשוי /עלול לצבוע רקמות בעיןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טיפות להרחבת אישונים (לת)
אורן 11/06/2023 | 17:20שלום בן 48, בבדיקת עיניים שגרתית אצל רופא עיניים, הרופא בדק מלבד הבדיקה שנעשית תחת הרחבת אישונים הוא אמר שיש לי אדומימיות/דלקת בעין, וזה לא טוב במצב הזה לעשות את הבדיקה הזו. נתן לי טיפות "ג'נטיל" ל-14 יום, ולחזור בעוד כמה זמן להמשך הבדיקה עם הרחבת אישוונים. קניתי את הטיפות ואני רואה שזה ליובש בעין. 1. האם יש מניעה להשתמש בטיפות מרחיבי אישונים במצב של יובש או אדומימיות בעין ? א"כ מדוע? 2. האם הדרך לבדוק קטרקט היא רק באמצעות הרחבת אישונים או שגם בלי זה הרופא יכול להתרשם אם יש או אין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קרע ברשתית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח רדיאלי של הקרנית
-
ניתוח קטרקט
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עיניים
-
מבחן עיוורון צבעים
-
תרופות קשורות
-
אזלאסטין
-
מונחים קשורים
-
אורתופטיקה
-
קטרקט (ירוד)

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים