פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 264
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
תוצאות בדיקותמשה 14/04/2012 | 18:45שלום רב, אני בן 62. סובל מכאבי ראש ועיניים חזקים מאוד. כמו כן סובל מבעיות זיכרון. ביצעתי בדיקת סיטי מוח ובדיקת דופלקס עורקי הצוואר. אודה מאוד לעזרה בפיענוח והסבר התוצאות ולהכוונה : ממצאי בדיקת סיטי: חדרי המוח הודגמו מורחבים במידה קלה סימטרית. החללים התת-עכבישים הסולצים והציסטרנות הבאזליות הודגמו מורחבים במידה בינונית סימטרית. אין עדות לממצא פרנכימתי מוקדי. אין עדות לאזורי האדרה פתולוגים. אין עדות לסמני לחץ. מבנה גרמי תקין של עצמות הגולגולת והפנים. אוורור תקין של חללי הפנים תאי המסטואיד וחללי האוזן התיכונה משני הצדדים. התרשמות: סימני אטרופיה מוחית פריפרית קלה כמפורט, פרט לכך בלי ממצא פתולוגי בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה: הערכת הצרות. צד ימין: קרוטיס משותף: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי: נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים בעלי שוליים סדירים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל: קרוטיס משותף:לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי:נמצאו רבדים טרשתיים מעט מסויידים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני:לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. תודה רבה, משההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות הבדיקות
דר' דניאל עובד 14/04/2012 | 19:31משה שלום, לפי פענוחי הבדיקות, אין ממצא שמסביר את כאבי הראש, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. הממצאים שנמצאו חסרי משמעות קלינית ולא צריכים להדאיג אותך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות הבדיקות
-
ראשלילי 13/04/2012 | 18:01שלום בת 24 אחרי ניתוח אחרי ניתוח ראש קברנומה טמפורלית מצד שמאל של הראש ללא אפילפסיה ב3 האחרונים חולשה ביד ימין קושי בדברים מוטרים האם יש קשר לניתוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 14/04/2012 | 09:46למשל חסימה של כלי דם מוחי, דיסק צווארי וכו'.הוסף תגובה
-
ראש
לילי 13/04/2012 | 22:04תודה על התגובה מאיזה סיבות יכול לנבוע חולשה ביד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 13/04/2012 | 21:51אם כך לא ראה שיש קשר בין הניתוח לחולשה החדשה ביד, כדאי להיבדק בהקדם ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
ראש
לילי 13/04/2012 | 21:47וב3 שבועות האחרונים חולשה ביד ימין אף פעם לא סבלתי מחולשה זאתהוסף תגובה
-
ראש
לילי 13/04/2012 | 21:45לפני כחצי שנה נותחתי בראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראש
דר' דניאל עובד 13/04/2012 | 21:42לא היה ברור ממה שכתבת מהו הזמן שחלף בין הניתוח להופעת החולשה. אם טווח זמן של מס' ימים, אפשר להניח שכן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
ראשאנונימי 12/04/2012 | 22:23שלום האם זה אפשרי ממכות קטנות כמו בטעות מכה באחורי הראש בבית במיטה וכאלה לא חזקות יכולות להתפתח לדימום או משהו כזה או שזה מכות שאינם מזיקות ואין אחריהם כאב רק במקום עצמוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלה
דר' דניאל עובד 12/04/2012 | 22:25אם מדובר באדם בריא שלא נוטל מדלל דם, אז חבלות קלות לא אמורות לגרום לדימום מוחי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה
-
כאבי ראש מאחור בצד ימיןאלי 10/04/2012 | 11:00שלום, כבר מספר שבועות אני מרגיש כאבים בראש בחלקו האחורי הימיני שאני נוגע באזור הכואב אני לא מרגיש שום שינוי והרגשה שזה מכאבי באים ממאחורי הגולגולת.. מה זה יכול להיות ? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מאחור בצד ימין
דר' דניאל עובד 10/04/2012 | 12:01ייתכן על רקע של שינויים בעמוד השדרה הצווארי, דלקת של העצב העורפי הגדול, כאב ראש תעוקתי וכו'. כדאי לפנות לרופה נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מאחור בצד ימין
-
כאב ראש לוחץ ברקה הימנית לאחר מאמץ גופנישלומית 09/04/2012 | 23:04שלום, אני בת 31, במהלך הליכה מאומצת אני חשה בהדרגה לחץ בראש, שהופך לכאב ראש שלמלווה אותי כמה שעות, הכאב הוא מאוד ממוקד: באזור הרקה הימנית. כמו כן תופעות נילוות הן לחץ מאחורי עיו ימין, טשטוש, דופק חזק ובחילות. לאיזה רופא עלי לפנות ואיזה בדיקות כדאי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ברקה ימנית לאחר מאמץ
דר' דניאל עובד 09/04/2012 | 23:10שלומית שלום, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהתאם להתרשמות הקלינית והבדיקה הנוירולוגית יוחלט איזה בירור לבצע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ברקה ימנית לאחר מאמץ
-
כאבי ראש לוחצים וCTאורן 09/04/2012 | 15:10שלום! יש לי שתי שאלות: 1) לפני ככמה ימים התחילו לי כאבי ראש מאחורה, מתחיל ממש מהצוואר עם הקרנה לצדדים. הכאב הוא כמו לחץ כזה. מהצדדים זה גם מקרין לפנים ולעצמות לחיים. בנוסף נוספה לי רגישות למגע בראש באיזור הקודקוד. אני גם מרגיש לפעמים חולשה באה והולכת ביד ימין - חולשה שמתבטאת רק כאשר אני כותב, אז קשה לי יותר להחזיק את כלי הכתיבה, אני מרגיש את החולשה גם כשאני מכווץ אגרוף. חוץ מזה פעולות השרירים שלי רגילות לגמריי. האם יש מקום לדאגה? אני מאוד היפוכונדר ודאגן. 2) בעקבות כך פניתי לרופא משפחה שהפנה לCT ראש וצוואר ונוירולוג. היום עשיתי CT ראש וצוואר וכשעשיתי את זה כיסו לי את העיניים במשהוא. אבל כשהבדיקה התחילה ראיתי מעין ספירלות סגולות כאלו בעיניים, למרות שעצמתי אותן. מיד התחילו לשרוף לי העיניים. אני מאוד דואג שנגרם נזק לעיניים, האם יש סיבה לדאוג? בברכה, אורן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אאורה
דר' דניאל עובד 09/04/2012 | 20:48אאורה יכולה להתבטא גם בחולשה ביד, מהדברים שלך קודם לא היה ברור מה שאתה מוסיף עכשיו- "שאין קשר בין תזמון הופעת החולשה לבין הופעת כאבי הראש". למרות שבאופן טיפוסי אאורה מופיעה לפני כאבי הראש, ישנם מקרים שבהם האאורה מופיעה ללא קשר להופעת כאבי הראש. למרות האמור לעיל, יש כמובן הכרח לברר אפשרויות אחרות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
למה אאורה?
אורן 09/04/2012 | 18:14תודה על התשובה! אבל למה אאורה? אני לא רואה שום דבר שקשור לאורות או רעשים וכו'. החולשה ביד לא באה ביחד עם כאבי הראש, זה נראה כאילו אין קשר בין תזמון הופעת החולשה ביד לבין תזמון הופעת כאבי הראש.. אני בן 26, עוסק בספורט, בריא בדרך כלל, שכחתי לציין זאת..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאי ראש ו- CT ראש
דר' דניאל עובד 09/04/2012 | 17:59אורן שלום, לגבי השאלה הראשונה, אם אתה בחור צעיר, הסיבה הכי שכיחה לתופעות שאתה מתאר היא מיגרנה עם אאורה. כמובן שיש צורך בכל הבירור שאליו הופנית ע"י רופא המשפחה על מנת לשלול אפשרויות אחרות שבאבחנה המבדלת. לגבי השאלה השנייה, הסר דאגה מליבך, זה לא סביר שנגרם נזק לעיניים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אאורה
-
כאבים בצד ימין ראש,צאוור, אוזןמיטל 08/04/2012 | 11:03שלום לך ד"ר דניאל. אני כבת 32+ מזה כחודש וחצי סובלת. הסיפור מתחיל בכאב באוזן ימין, הגעתי לרופאה שאמרה שיש לי דלקת בעצב של האוזן טופלתי באוגמנטין שבועיים, עם כאבי בתוך האוזן, בדיקת א.א.ג תקינה לחלוטין. אחרי שבועיים עבר, ואז שבוע אחרי חליתי בדלקת גרון עם חיידק הסטטוקופיס (מקווה שכתבתי נכון) שוב עם אוגמנטין כי זה היה ממש דלקתי+חום. סיימתי טיםול ואחרי שבוע שוב חזר כאבי האוזן בצד ימין. הייתי אצל הרופאה שאמרה שוב שיש דלקת באוזן והפעם נתנה מוקסיפין, על דעת עצמי פשוט הזמנתי תור שוב למומחית לא.א.ג. שלטענתה הכל תקין עשתה באמת בדיקה מקיפה ואמרה שככל הנראה זה איך שהוא קשור לעצב, נתנה לי אוטפן 300 לשבועיים, לקחתי יש שינוי קל אבל עדין קיים כאב. הכאב הוא באזור האוזן, לפעמים בפנים, לפעמים מבחוץ, מקרין לצוואר, מעט מאחורי הראש ולפעמים לאזור הלחי....בדיקות דם מקיפות יצאו תקינות. עשיתי דיקור שתרם מעט לשיפור (אני עושה דיקור אחת לחודש, כי אני אוהבת את זה, ואני בן אדם מאוד חרדתי). כמו שאמרתי אני מאוד חדרתית והיפכונדרית, השאלה מה זה יכול להיות, למי עלי עוד לפנות, יש לי השבוע תור לכירופרקט. אשמח לשמוע ממך מה דעתך, וכמה מילים של הרגעה. מיותר לציין שאני בחרדה מעניין וכבר ציירתי לעצמי תסריטים לא טובים בראש...... תודה רבה מאוד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
מיטל 09/04/2012 | 19:08תודה רבה מאוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 08/04/2012 | 13:04כל עוד לא נמצא שום ממצא, אין מה לדאוג. כדאי להיבדק גם ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
כאבים בצד ימין ראש,צאוור, אוזן
08/04/2012 | 12:08יש לי ממה לדאוג? אני כל המזן מריצה לי סרטים של חלילה איזה גידול וזה פשוט לא מפסיק להעסיק אותי. הרופא משפחה שבדק אותי לא ראה סיבה לדאגה, כנ"ל רופאת א.א.ג ואני כל כך מודאגת......הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באזור האוזן, מקרינים לצוואר
דר' דניאל עובד 08/04/2012 | 11:43מיטל שלום, היות וכפי שציינת את סובלת מזה כחודש וחצי מכאב באוזן ימין שמקרין לצוואר, כדאי לבצע הדמייה מוחית שתכוון לאזור תעלות השמע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה
-
בוטוקס לכאבי ראש כרוניםיעלי 08/04/2012 | 10:18שלום, אשמח לדעת האם טיפול בוטוקס לכאבי ראש הינו יעיל? האם הוא בטוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בוטוקס
דר' דניאל עובד 08/04/2012 | 10:42טיפול בבוטוקס ניתן לאלו הסובלים ממיגרנה כרונית, כלומר מעל 15 ימים של כאבי ראש בחודש, יעילותו כ-50%, יחסית בטוח...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בוטוקס
-
כאב ראש06/04/2012 | 17:20שלום ! נוירולוג רשם לי "חשד לנוירלגיה אוקיפיטלית, או רדיוקולופטיה C 2-3 מימין. ואמר כי אני בהריון אעשה אחרי הלידה CT או MRI עמוד שדרה צווארי. אך למה הוא התכוון . לכאב ראש על רקע צווארי? ומה אוכל לעשות כדי להפחית הכאב הוא נתן לי BLOCK בלי סטרואידים אך לא עזר... לתשובתך אודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
07/04/2012 | 10:52אך הבנתי שכאב ראש תעוקתי הינו דו צדדי, אך אצלי זה בצד ימין, כאב על בסיס יומיומי כמעט כל שעות היממה. לפעמים מרגישה אותו בשני מקומות ספיציפיים שזה אחורי ימני עליון ו/או עליון ימני כאילו שתופס את הראש שלי לפעמים עם המצח מימין, זה יכול להתאים לכאב תעוקתי? פיזיוטרפיה בעבר הקלה על הכאב, איתופן מאוד עזר. כיום אני נוטלת אלטרולית וייתכן שאעבור לאלטרול , האם זה יכול להתאים, כי אני בהריון ולא רוכל לקבל כל תרופה. מה אוכל לעשות בעצמי להקל על הכאב. הייתי אצל ד"ר ירון ריבר וד"ר אריה קוריצקי ולצערי לא עזרו. שניהם אמרו שזה עצב עורפי ונתנו זריקות אך לא סייע, כבר אני מיואשתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 07/04/2012 | 09:48זה דווקא יכול להתאים לכאבי ראש תעוקתיים, שהטיפול בה הוא אחר. ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תודה על ההתייחסות, עוד משהו
06/04/2012 | 21:33אני מרגישה כאב ראש אחורי מימין ולפעמים מגיע למעלה, וגם עם מתיחות רבה בראש מימין ולפעמים זה מתפשט לשני הצדדים, אך מרגישה מתיחות רבה בראש מאחורה ובצוואר, האם זה יכול להיות על רקע צווארי באמת? ואני גם מתכננת פיזיוטרפיה, ייתכן שזה יסייע ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 06/04/2012 | 19:12נורלגיה של העצב האוקסיפיטלי גורמת לרוב לכאבי ראש עורפיים עם רגישות מקומית למגע, ונובעת ככל הנראה מגירוי או דלקת של העצב העורפי הגדול. Block של העצב עוזר רק ב-50% מהמקרים. האפשרות השנייה היא בלט או פריצת דיסק צוואריים שיכולים לגרום לביטוי דומה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש חד מהיר שקשה לתאר את עוצמת הכאבדפנה 07/04/2012 | 01:06שלום מזה שנים מאז גיל ההתבגרות (13)אני סובלת מכאב חד מהיר וחריף בקצה הראש באזור הקודקוד, הכאב הוא עצום כמו דקירה חדה עם עצם חד שנמשך כשניה ומזל שכך. לאחרונה התחלתי לחוש מעין בליטה באותו אזור שמכאיבה כמו אחרי מכה. ערכתי בדיקות מקיפות כולל MRI נאמר לי שזה כנראה ממשפחת המיגרנות אבל הכל ממשיך. חשבתי שאולי יש קשר לבלוטות הורמונים מאחר וזה החל בגיל ההתבגרות בערך לפני 35 שנה אודה על כל עצה או כיוון לפתרוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד מהיר בעוצמה עזה
דר' דניאל עובד 07/04/2012 | 09:47התיאור שלך יכול להתאים למס' אפשרויות, כמו למשל ice pick like headache, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לקביעת אבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד מהיר בעוצמה עזה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
- בדיקת שדה ראיה
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
- אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG)
- אינטגרציה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים