פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 4
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
עצירות כרונית קשה ביותר, למרות טיפול רפואייפעת 14/02/2021 | 19:34בת 50 .בריאה בד"כ. מ/א מיומקטומיה על רקע מיומה גדולה, עברתי ניתוח טבעת בריאטרית לפני 10 שנים. שנים רבות סובלת מעצירות מאז צעירותי כנערה מאז הניתוח הבריאטרי ב2010 שינתי תזונה לדל סיבים ,בעיקר מטוגן ללא פירות וירקות ( כי רק זה היה ניכנס)- בשנים הללו לא זוכרת שסבלתי מעצירות כל כך קשה כמו עכשיו. ממרץ שנה שעברה( כשהתחילה הקורונה וכשהתגלה לאימי סרטן שחלה, ולאחותי סרטן שד)המצב החמיר מאוד, פניתי למיון ובו נמצא: מעי מלא צואה. פתחו לי את הטבעת קיבלתי מרוקן והתרוקנתי. יש לציין שמאז פתחו לי את הטבעת חזרתי לאכול ירקות – בכמות טובה מאוד( לפחות קערת סלט גדולה אחת ביום) , ומקפידה על תזונה ללא גלוטן(כדי לא להשמין), במעקב נטורופתי ותזונאי של הקופה. למעשה מאז פתיחת הטבעת- חזרתי לאכול סיבים( ירקות), מה שלא הייתי רגילה 10 שנות הטבעת הסגורה מאז הניתוח הבריאטרי, ומאז מרגישה שמצבי הופך להיות יותר קשה מבחינת העצירות( יש לציין שגם עושה דימיון מודרך ופסיכותרפיה מאז גילוי המחלה אצל אימי ואחותי). לסיכום¬ עצירות כרונית ללא תגובה לטיפול סטנדרטי -ש לציין שלפני חודש לערך, היה תחלואה עם חום( 3 ימים) סביב ארוע זה היו יציאות תקינות ללא עזרה המשלשלים, אך כשניגמר החום- כך גם היציאות הרגילות -קולונסקופיה ¬ תקינה עם הכנה טובה (תחת מרוקן) -זמן מעבר ¬ -פתולוגית, זמן מעבר מאורך ופיזור מרקרים בכל הרבעים - מנומטריה ¬ ללא אניזמוס, לחץ יזום נמוך, קבול גבוהה , היפוסנסטיביות. דהפקוגרפיה¬ - במנוחה מנח נמוך של המעי הדק באגן, בהתאפקות הרמה תקינה של הרקטום בלחיצה רקטוצלה קדמי קטן שאינו מתרוקן והתפשלות רקטואנאלית נמוכה החוסמת בגובה הרקטוצלה ( היוצרת אתהרקטוצלה), אך סך הכל התרוקנות טובה ומלאה של הרקטום Small anterior rectocele.1 Rectal – anal intussusception obstructing.2 התחלתי פיזיותרפיה של רצפת אגן כולל ביופידבק לפני חודש לסיכום¬ רושם לבעיה משולבת של זמן מעבר אורך ODS ו ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ נוטלת( כבר לערך חצי שנה): נורמלקס פעם עד פעמיים ביום נוטלת קבוע לקסדיום עד 3 ביום( במצב קשה יכולה להגיע עד יותר מזה) נעזרת גם בתכשירים" טבעיים" נעזרת בדיגטציה מפעם לפעם . אין בעיות בהטלת שתן - בדכ הטלת שתן מקלה על יציאה . MILK MAGNOX 520 mg ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬נוטלת גם סיבים תזונתיים בכמות משמעותית פרוקלופריד פעם ביום קבוע( זה חודשיים) לצערי ללא הטבה עם כל הללו, ויותר מזה מאז שימוש בכל הללו( ולא רק בלקסעדין מדי פעם), המעי היתרגל ועם כל הללו אין יציאה( לעיתים שבוע), איכות חיי ירודה ביותר. בפעם האחרונה שהייתי המירפאה הגסטרואנתרולוגית, הרופא אמר לי שאין לו יותר איך לעזור לי, אך איכות חיי ירודה ביותר, ואיני יכולה להשלים עם זה שאלה הם חיי? אנא עזרתכם? רעיון? אופציה להצלת מצבי? - האם לדעתכם אני צריכה להפחית ירקות ( כי אז יש יותר צואה שמיצטברת במעיים, שאינה יוצאת ואני בסבל נורא)? הרי 10 שנים עם הטבעת כשלא אכלתי סיבים לא סבלתי כך אנא עזרתכם בבקשה? אופציה? לא אוכל להמשיך ככה. ממש זקוקה לעיצה? רעיון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 14/02/2021 | 20:44שלום , קראתי בעיון את דברייך, המקרה אינו קל לאור ההיסטוריה שלך וכמות המשלשלים שאת נוטלת על בסיס יומי. בכל זאת, יש לרפואה הסינית כלים שעשויים לשפר את איכות חייך כגון, דיקור ,צמחי מרפא והנחיות תזונתיות נוספות . מעבר לכך, לא ניתן ולא רצוי לתת עצה באינטרנט לגבי מצבך . לסיכום, חפשי אחר מטפל/ת מוסמך ברפואה סינית באזורך .רפואה שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות
-
פיסטולה פריאנלית ומחלת קרוהןאבי 10/01/2021 | 13:54יש לי קרוהן 16 שנה ולפני שנתיים לאחר הרבה שנים שקטות התגלה אבצס שנוקז ולאחר מכן נעשתה פיסטולה פריאנלית. האם יש מענה ברפואה הסינית למצב. הרבה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיסטולה פריאנלית
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 10/01/2021 | 14:45שלום אבי, פיסטולה הנה מורכבת לטיפול ולעתים אין מנוס מביצוע הליך כירורגי .כיום יש שיטה של שימוש בתאי גזע על מנת להפחית את הדלקת הנוצרת באזור ואף להעלים את הפיסטולה . יחד עם זאת, לרפואה הסינית כלים נהדרים לטפל במצב התחזוקתי, מניעתי בעניין זה ואף להקל על הדלקת שכבר קיימת . מומלץ למצוא מטפל באזור מגוריך. הטיפול משלב דיקור, תזונה וצמחי מרפא . רפואה שלמה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסטולה פריאנלית
-
הקאות 4 חודשיםאברהם 06/01/2021 | 07:34היי אני סובל מעי רגיז נפיחות בבטן התחלתי לטפל ברגש שטיפה אנרגטית ומאזאחרי הטיפול חווה הקאות בחילות הקאות זה סימן טוב וחיובי כי לפני הטיפול האוכל היה תקוע במעיים משורוצה להשתחרר בכול מקרה כרגע יש לי הקאות זה נכון וחכם לקנות דלי? אני נכנס לדירה שותפים או שאני חייב לרוץ לשירותים? מה עדיף להקאות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הקאות
אברהם 06/01/2021 | 07:46במה עדיף להשתמש שיש הקאות? לקנות דלי? או שאני צריך לרוץ לשירותים. שאלה פשוטההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא הבנתי את השאלה.
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/01/2021 | 07:42הוסף תגובה
-
הקאות
-
אהלן אביעומר 22/12/2020 | 01:23אהלן אבי אני מרגיש תקופה של כמעט חצי שנה שהגוף שלי לא דורש אוכל לפעמים יש תאבון אבל אין תחושה של רעב אלה רק הרגל יש פתרון לזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תאבון ללא תחושת רעב
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/12/2020 | 06:52שלום עומר , סליחה על העיכוב במתן התשובה . אין לי מספיק רקע עליך , אבל בעיקרון אם אתה אדם צעיר ובריא, לרוב מדובר בהרגל . במידה ויש תופעות נוספות כגון עייפות או ירידה במשקל , שינוי ביציאות וכו' רצוי להיבדק . בכל מקרה אם לא עשית בדיקות לאחרונה , כדאי לעשות . במקביל מומלץ לסגל אורח חיים מסודר מבחינה תזונתית -ארוחות מסודרות ,כמויות קטנות כל פעם ולא בלילה / לפני שינה . ליעוץ נוסף מצא לך מטפל מוסמך באזור מגוריך .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תאבון ללא תחושת רעב
-
שאלה לגבי פיסטולה אנטרו אנטרלית במעי הדקדנה 20/12/2020 | 12:44שלום אני דנה חולה במחלת קרוהן של המעי הדק הסופי כמו כן לאחרונה אובחן בבדיקת הדמיה mre פיסטולה אנטרו אנטרלית חשוב לציין שאני לא סובלת כלל מסיפטומים ומצבי הכללי טוב תחת טיפול קבוע ביומירה טיפול ביולוגי האם במצב זה דרוש ניתוח? תודה רבה על המענההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיסטולה - קרוהן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/12/2020 | 14:39שלום דנה , זהו פורום הנותן מענה בנושא רפואה סינית ולא לשאלת ניתוח . בכל מקרה ,פיסטולה שהתגלתה במקרה ללא סימפטומים ( וטוב שכך) ,יש לעקוב ולטפל בהתאם . התייעצי עם הרופא המטפל שלך .רפואה שלמה .הוסף תגובה
-
שאלה לגבי פיסטולה אנטרו אנטרלית במעי הדק
דנה 20/12/2020 | 12:45אני בת 30הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסטולה - קרוהן
-
כאבי בטןקרוליין 15/12/2020 | 15:39לפני שבועיים התחילו לי כאבי בטן פתאומיים הייתי אצל הרופאה משפחה נתנה לעשות בדיקות דם אולטרה סאונד בטן ואגן עשיתי בדיקות דם והרופאה אמרה שחושב שיש חשש לדלקת אבל אחר כך אמרה אולי יכול להיות שזה ויראולי אני צריך לעשות לחכות לאולטרה סאונד ואז יהיו יותר בירור ממנה זה פתאום יכול לנבוע הכאבים בטן האלה בחיים לא סבלתי מכאבי בטן ? מה אתה ממליץ לעשות אני לוקחת האומפרדקס 20 מ"ל חצי שעה לפני האוכל נתנה ל-14 ימיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי בטן
קרוליין 16/12/2020 | 14:20הכאבים בבטן עליונה לא הייתי קוראת לזה כאבים כמו מרס כזה בבטן קבלתי לעשות תבחין נשיפה אבל מתברר שקופות החולים לא עושים את הבדיקה בגלל הקורונה אז הבדיקה נעשית דרך הצואה לצערי הרב זאת הדרך היחידה לבדוק עם יש את החיידק הליקבקטר ונתנה לעשות צילום בטן ואגן זה הבדיקות בינתיים אני עדיין לא עשיתי את הבדיקות מחר אני יעשה בדיקת צואה להילקבקטר וזהו מקווה שיהיה בסדר הבדיקה ממש סיוטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן פתאומיים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 15/12/2020 | 16:24שלום, לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט וגם אין מספיק מידע לגבי מיקום הכאב(בטן תחתונה?עליונה?), אופיו, בא והולך לסירוגין?, קשור לאוכל כלשהו ובכלל .כמו כן, לא ציינת מה גילך והאם את בריאה/נוטלת תרופות ... האם הכאב עדיין נמשך? יש הקלה כלשהי? במידה ויש החרפה,הייתי ממליץ לגשת לברור נוסף ולא לחכות עד לu. S . אני מניח שהכאב בבטן עליונה מאחר וקיבלת אומפרדקס וזה יכול לנבוע מסיבות שונות כגון אוכל חריף או מתובל ,חיידק בשם הליקובקטר וסיבות אחרות . מוזמנת לשאול שוב לאחר השלמת הבדיקות . רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
כאבי בטן פתאומיים
קרוליין 15/12/2020 | 15:40אולי היא חוששת שזה ויראוליהוסף תגובה
-
כאבי בטן
-
רפואה סינית וחלבבנצי 23/09/2020 | 10:17האם הרפואה הסינית נגד מוצרי חלב? אני קורא הרבה נגד חלב, אבל אוהב ולא מרגיש שזה עושה לי לא טוב מכל בחינה. מה דעתך? מנסה לרדת במשקל וחושב איך להפחית וממההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצרת חלב
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/09/2020 | 10:39שלום בנצי, אכן בשנים האחרונות יש גל שיוצא נגד חלב ומוצריו ,מגובה בכתבות ומחקרים שלא קשורים בהכרח לרפואה הסינית . למשל,הורמונים בחלב, כימיקלים,חומרים מתווכי דלקת ועוד ועוד. הרפואה הסינית מתייחסת לתוצרת חלב כאל מייצרת לחות וליחה ומכאן, אנשים שיש להם נטיה לייצר ליחה (מוגדרת ככל דבר שמרגיש כבד,חייתי,תקוע כגון אסטמה,השמנה באספקט של כבדות או נפיחות ועוד) ,כדאי שיצמצמו או יפסיקו וישתמשו בתחליפים. אני מאמין שצריך כל דבר במידה אלא אם ברור שמסב לנו נזק . לדבריך אתה מנסה לרדת במשקל . נסה להוריד תוצרת חלב לשבועיים ובדוק אם יש שינוי או האצה בירידה. בכל אופן, מציע לפנות לאבחון וטיפול על מנת להתאים לך תזונה נכונה ולכוון אותך במדויק להצלחה בתהליך . שנה טובה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצרת חלב
-
הקאותמיליה 25/08/2020 | 08:18שלום שלשום בלילה (ראשון) הקאתי הרבה, לפנות בוקר אתמול (שני) שוב הקאתי ועד עתה תחושת הבחילה לא עוברת. נחשפתי די הרבה לשמש בחמישי-ראשון, ישנתי הרבה אתמול (שני) מהצהריים עד עכשיו (שלישי בוקר). הגוף שלי רועד, מרגישה שהדופק מואץ כשאני קמה מהמיטה, לא אכלתי כלום אתמול ואני מפחדת לאכול היום. מה אפשר לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הקאות לאחר חשיפה לשמש
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 25/08/2020 | 09:17שלום , אני לא מוסמך לתת אבחנה כלשהי ולכן יש לקחת בעירבון מוגבל את דברי , אבל בהתייחס לכך שהתופעה התחילה לאחר חשיפה מרובה לשמש , יתכן שאת סובלת מהתייבשות . רצוי להרבות בשתייה, לאזן את המלחים בגוף (משקאות אלקטרוליטים ) או אפילו שתייה ממותקת מעט במידה ויש החמרה במצבך פני לרופא .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הקאות לאחר חשיפה לשמש
-
שינוי קיצוני לאחר אנטיביוטיקהדנה 03/08/2020 | 03:33מאז ומעולם אני זוכרת את עצמי עם רגישות בבטן, הבאה לידי ביטוי בגזים, שילשולים ןלפעמים עצירות. בעבר אובחנתי ע"י הרופאים כבעלת מעי רגיז, פניתי לרפואה סינית נעזרתי בשינוי תזונתי ודיקור והמצב היה יחסית יציב. אבל לפני כ 4 חודשים, קיבלתי אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן, ומאז כאילו הבטן שלי הוחרבה. כל מה שהשגתי, נעלם כלא היה לא מצליחה לחזור למצב יציב: הצואה לרוב צהובה ורכה, מתעוררת לפעמים בסביבות 3 בלילה עם כאבי בטן שנעלמים אחרי אכילה. מתקשה מאוד לייצב את המערכת כמו בעבר. כרגע התזונה נעה סביב אורז ועוף מבושל ויש גם ירידה במשקל. תוהה מה הסיבה לכך והאם יש דברים נוספים שאוכל לעשות כדי להשיב את המערכת למצב תקין. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בשמחה. :)
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 03/08/2020 | 19:18הוסף תגובה
-
תודה רבה!
דנה 03/08/2020 | 19:03עזרת לי לסדר את דרכי הפעולה,תודה (:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החמרה לאחר אנטיביוטיקה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 03/08/2020 | 14:00שלום דנה , מצטער לשמוע על סבלך . הייתי מציע לפעול בכמה מישורים במקביל : 1 .פני לרפואה הסינית שנית .רצוי שיהיה שילוב של דיקור וצמחי מרפא לדעתי . 2.נטילת פרוביוטיקה איכותית (25-50 ביליון חיידקים) פעמיים ביום. ( עדיף כמובן לקבל המלצה מדויקת יותר ממטפל שמכיר את כל הסיפור . ) 3.הקפדה על תזונה איטית בשעות מסודרות (שוב, כדאי לראות מטפל מוסמך שיתן המלצות ממוקדות) 4. פניה לרופא המשפחה-בדיקות דם / הפניה לגסטרו . בהצלחה :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בשמחה. :)
-
אבחון מצב רפואיחיים 18/07/2020 | 23:12שלום, אני בן 30, מאובחן עם קרוהן קרוב ל-10 שנים. מזה כ-4 שנים ללא טיפול תרופתי. על פניו הקרוהן שקט: crp תקין לפחות 3 שנים, מעולם לא סבלתי מכאבי בטן (חוץ בתקופה שהמחלה התפרצה), לרוב 1-2 יציאות ביום יחסית תקינות, מנהל אורך חיים יחסית תקין. כאמור, על פניו הכל טוב. אבל למעשה אני הולך ונעלם – המשקל שלי מאוד נמוך (46 ק"ג, 1.64). ירדתי 3 ק"ג בחודשיים האחרונים, אני מאבד מסת שריר וזה למרות שאני אוכל לא מעט ומשתדל לאכול אוכל בריא ומזין. מה התסמינים שאני מזהה? כבר כמה שנים שאני מתלונן לרופאת משפחה ולגסטרו שהשתן שלי עכור, מלא קצף, קריסטלי ובריח חריף. שולחים אותי לבדיקות תרבית שתן וחלבון ויוצא שתקין. חלבון בדם = 10. Urea (B) בסביבות 26-30. eGFR יוצא 110. אז מבחינת הרפואה הקונבנציונלית אין בעיה. עוד מספר תסמינים שמלווים אותי כבר מספר שנים: 1. תחושה של אי נוחות (לא כאב) בצד ימין של הבטן (מתחת לכבד, לדעתי זה המעיים) – אני מרגיש כאילו יש צינור מלא (קשה לי לתאר את התחושה). 2. שכבה לבנה על הלשון. 3. עין ימין אדומה. 4. בשנה האחרונה – יותר ויותר נקודות חן צצות לי בגוף. חלק מהן ממש אדומות באזור שמתחת לבית החזה. אני מרגיש שמשהו לא טוב מתחולל אצלי בגוף ואני מבקש את הייעוץ שלך או את עזרתך בהפנייה למישהו (רופא או מטפל אחר) שיש לו ידע רב בהרבה תחומים שינסה לעזור לי באבחון וטיפול במצב. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ירידה במשקל ועוד
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/07/2020 | 07:49שלום חיים, מצטער לשמוע על מצבך . לצערי לא אוכל להמליץ על רופא או מטפל ספציפי בפורום זה. אם אינך שלם עם אבחנת הרופא,תוכל לבקש יעוץ נוסף ואולי כדאי לנסות יעוץ פרטי . האם ביצעו בדיקות נוספות? פולשניות? באופן כללי,כאשר הכל תקין ברפואה המערבית רצוי לפנות לרפואה הסינית . אנחנו מסתכלים על התלונות מזוית ראיה הוליסטית ולעתים רבות,בעזרת אבחון וטיפול נכון (דיקור צמחים ותזונה ) מגיעים לתוצאות טובות . פנה למטפל ברפואה סינית (חשוב שיהיה מטפל מוסמך,כזה שלמד לפחות 4 שנות לימוד ) רצוי בעל נסיון בתחום מחלות דרכי העיכול . בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידה במשקל ועוד
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- נוטרן 2
- אנוג (ANUG)
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול