פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 4

-
שכבה אפורה על הלשון ורעשים חזקים מהבטן.
יונה 25/06/2021 | 18:47שלום, אני סובלת שנים רבות מרעשים בבטן והלכתי כמה פעמים לרופאים לבדוק את זה אך טענו שהרעשים נובעים מכך שאני רזה ולכן טבעי שישמעו אותם ..הרעשים הם מאוד חזקים במיוחד במצבים של שכיבה על הגב ובמקומות שקטים. בנוסף יש תמיד שכבה לבנה/אפורה על הלשון שלי, גם לאחר צחצוח השיניים והלשון ואני סובלת מריח לא נעים בפה . ההתמודדות הזאת מקשה עליי מאוד ,ממה זה נובע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רעשים בבטן וריח לא נעים מהפה ( בורבוריגמוס והליטוזיס)
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 27/06/2021 | 07:22מבחנה מערבית מדובר בתופעה בשם בורבוריגמוס או קרקורי בטן ונובעת ממעבר מזון בקיבה והיווצרות גזים .לרוב זה נחשב תקין . מאידך פירוק לא טוב של המזון עלול לגרום לתופעה זו להעיד על בעיה כלשהי במערכת העיכול . החיפוי על הלשון מחזק את ההשערה כי מדובר בבעיה כלשהי במערכת העיכול ( לפי התיאוריה הסינית) וכדאי לטפל בעזרת המלצות תזונתיות,צמחי מרפא ודיקור . הליטוזיס עלול להיגרם מהמון גורמים כגון פטרת בחלל הפה , רובד חיידקים , צחצוח לא נכון של השיניים ועוד . ממליץ למצוא מטפל ברפואה סינית המתמחה במערכת העיכול . בהצלחה .הוסף תגובה
-
-
אומפרדקס 20 לא עוזר לי לחלוטין
נמו 28/12/2012 | 11:20היי, אני בן 32 ולפני כמה חודשים אחרי כאב קיבה עשו לי צילם קיבה והתגלה אצלי דלקת קלה. מאז הרופא נתן לי אומפרדקס 20 מג לקחת פעם ביום. אני מרגיש שהתרופה עוזרת לי אבל לא באופן מלא... כאשר אני לוקח אותה בבוקר, אז בלילה ולקראת בוקר אני מתעורר מכאב. הרופא המליץ לי לנסות לקחת את הכדור לפני שינה, אבל אז כואב לי במהלך היום. השאלה אם אפשר לקחת את הכדור פעמיים ביום, בבוקר ולפני שינה? שאלה נוספת, האם יכולה להתבצע החמרה במצב? או שהגוף שלי "יתרגל" ל 2 כדורים ביום והמצב רק יתדרד? אני מודאג! תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
Reflux gerd
Stephanie borlant 20/06/2021 | 11:44If nexium will help my problem reflux gerd what can I doהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אומפרדקס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/06/2013 | 13:44אולי כן ואולי לא ,אבל מה שבטוח לא יפתור את הבעיה מהשורש אלא יפחית את הנפיחות (שוב בספק) על מנת לטפל בבעיה כמו שצריך,חשוב לשיטתנו לבנות תפריט תזונה מסודר,צמחי מרפא /דיקור סיני ועוד ...אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
אומפרדקס
עפרה קרבלו 18/06/2013 | 12:10יש לי נפיחות בבטן הרופא נתן לי אומפרדקס 20 מ, האם זה עוזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אומפרדקס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 30/12/2012 | 11:46שלום,כל שינוי מינון של תרופה ,כדאי שיהיה בעצת הרופא ולא על דעת עצמך (ובטח לא ע"י המלצות מהאינטרנט) .תרופות סותרות חומצה כגון אומפרדקס,מטרתן להוות "פלסטר" ולא טיפול בשורש הבעיה. בהחלט אנו רואים מקרים רבים שמינון התחלתי עלה במשך הזמן ... במרפאתנו אנו מחפשים את השורש שלרוב קשור לתזונה ולאורח חיים ולעתים רבות להימצאות של הליקובקטר פילורי,חיידק שכיח שמחמיר את הבעיה. הטיפול הטבעי מתבסס על צמחי מרפא ושינוי תזונתי. אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
-
צינור הווירסונג מורחב
joseph zehavi 16/05/2021 | 21:41האם הטפול הסיני יכול לרפא צינור ווירסונג מורחב, אבנים קטנות בלבלב, טחול שמתקשה בייצור של ליפאז, פרוסטטה מוגדלת וכבד שומניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לבלב כבד ועוד
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/05/2021 | 08:42שלום, אין לי ניסיון בנושא ולכן תשובתי כללית בלבד. רפואה סינית יכולה לתמוך בטיפול הקונבנציונלי . רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
מתכות כבדות וכימיקלים
קורלי 09/04/2021 | 10:16העם מתכות כבדות זה כימיקלים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מתכות כבדות הן מתכות רעילות לגוף .
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/05/2021 | 22:21הוסף תגובה
-
-
תופעה חוזרת כל הזמן
הדר 05/05/2021 | 21:17דר שלום רב, הליטוזיס המלווה בטעם מר בפה מזה שנה וחצי. מומחה פה ולסת שלל בעיות שם. רופא שיניים נשלל.מומחה אף אוזן גרון גם שלל. אין צרבות,אין הליקובקטור אין שינוי בתזונה או שתייה מלפני שנתיים. כשאני לוקחת פלגיל למשך 10 ימים התופעה נעלמת לחלוטין. שבועיים בערך אחרי הפסקת לקיחת הכדורים התופעה חוזרת ומחריפה עם הזמן. מה הפיתרון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הליטוזיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/05/2021 | 22:19שלום הדר , תחילה איני רופא/ד"ר אלא מטפל מוסמך ברפואה סינית . למה את לוקחת פלג'יל ? הרפואה הסינית רואה הליטוזיס /טעם מר בפה כתופעה העולה ממערכת העיכול ויש צורך בשינוי תזונתי כחלק מהטיפול . (כל זאת לאחר שאכן שללת בעיות בבריאות הפה) ממליץ למצוא מטפל/ת באזורך ולהתחיל תהליך טיפול שכולל לרוב צמחי מרפא ושינוי תזונתי . בהצלחה .הוסף תגובה
-
-
יובסלקס
מיקה 15/08/2011 | 11:50שלום רב, בעקבות החלמה מאנורקסיה אני סובלת מעצירות כרונית. ניסית המון תרופות משלשלות שונות שלא עזרו, הדבר היחיד שעזר לי במשך 5 השנים האחרונות היה יובסלקס. נבהלתי לגלות היום שהתרופה ירדה מהמדפים. אנא עזרו לי, האם יש תרופה אחרת עם מרכיבים דומים שיכולה להיות תחליף מתאים?? (יובסלקס מכילה: מים, תמצית זזיפוס ג'וג'ובה, פרופלין גליקול)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
יובסלקס
גילי 01/04/2021 | 15:20היי, קראתי על היובסלקס בלינק הזה https://prize4life.org.il/solution-to-constipation/ נראה שזה באמת מתאים לעצירות יש עוד מישהו שהשתמש וממליץ?הוסף תגובה
-
יובסלקס
מיכל 05/12/2018 | 13:53היי מיקה- גם אני עם אותה בעיה - אשמח לדעת איזה פיתרון מצאת ליובסלקס, תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה יובסלקס
דר' ראול רודריגז 15/08/2011 | 13:40שלום ,מיקה ותחילה כל הכבוד על התהליך שאת עושה במטרה להחלים ! יש מוצרים /צמחי מרפא טובים יותר ,איכותיים וללא חומרים מסוכנים כמו ביובסלקס למשל (זו הסיבה שהבנתי שהיא ירדה מהמדפים). כדאי להתאים לך טיפול מדויק ולא להסתמך על תוסף מסויים .לשם כך ממליץ לקבוע פגישה על מנת להחזיר לגוף ולמעיים את היכולת לתפקד ללא תלות. בהצלחה :)הוסף תגובה
-
-
אלוורה וריפלוקס
smani 23/02/2021 | 10:38האם שתיית מיץ אלוורה טבעי יכולה לעזור בשיקום הבקע הסרעפתי והריפלוקס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקה אלוורה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/02/2021 | 11:55שלום, סגולות משקה האלוורה מוכרות לרפואה הטבעית בין היתר להקלה באי נוחות ,צרבת,בחילות,ריפלוקס ועוד . עם זאת אני ממליץ לקבל אבחון וייעוץ לנטילת כל תוסף תזונה על ידי מטפל מוסמך . *אין לייחס לתוספי תזונה סגולות רפואיות ואין בהם להחליף טיפול רפואי.הוסף תגובה
-
-
עצירות כרונית קשה ביותר, למרות טיפול רפואי
יפעת 14/02/2021 | 19:34בת 50 .בריאה בד"כ. מ/א מיומקטומיה על רקע מיומה גדולה, עברתי ניתוח טבעת בריאטרית לפני 10 שנים. שנים רבות סובלת מעצירות מאז צעירותי כנערה מאז הניתוח הבריאטרי ב2010 שינתי תזונה לדל סיבים ,בעיקר מטוגן ללא פירות וירקות ( כי רק זה היה ניכנס)- בשנים הללו לא זוכרת שסבלתי מעצירות כל כך קשה כמו עכשיו. ממרץ שנה שעברה( כשהתחילה הקורונה וכשהתגלה לאימי סרטן שחלה, ולאחותי סרטן שד)המצב החמיר מאוד, פניתי למיון ובו נמצא: מעי מלא צואה. פתחו לי את הטבעת קיבלתי מרוקן והתרוקנתי. יש לציין שמאז פתחו לי את הטבעת חזרתי לאכול ירקות – בכמות טובה מאוד( לפחות קערת סלט גדולה אחת ביום) , ומקפידה על תזונה ללא גלוטן(כדי לא להשמין), במעקב נטורופתי ותזונאי של הקופה. למעשה מאז פתיחת הטבעת- חזרתי לאכול סיבים( ירקות), מה שלא הייתי רגילה 10 שנות הטבעת הסגורה מאז הניתוח הבריאטרי, ומאז מרגישה שמצבי הופך להיות יותר קשה מבחינת העצירות( יש לציין שגם עושה דימיון מודרך ופסיכותרפיה מאז גילוי המחלה אצל אימי ואחותי). לסיכום¬ עצירות כרונית ללא תגובה לטיפול סטנדרטי -ש לציין שלפני חודש לערך, היה תחלואה עם חום( 3 ימים) סביב ארוע זה היו יציאות תקינות ללא עזרה המשלשלים, אך כשניגמר החום- כך גם היציאות הרגילות -קולונסקופיה ¬ תקינה עם הכנה טובה (תחת מרוקן) -זמן מעבר ¬ -פתולוגית, זמן מעבר מאורך ופיזור מרקרים בכל הרבעים - מנומטריה ¬ ללא אניזמוס, לחץ יזום נמוך, קבול גבוהה , היפוסנסטיביות. דהפקוגרפיה¬ - במנוחה מנח נמוך של המעי הדק באגן, בהתאפקות הרמה תקינה של הרקטום בלחיצה רקטוצלה קדמי קטן שאינו מתרוקן והתפשלות רקטואנאלית נמוכה החוסמת בגובה הרקטוצלה ( היוצרת אתהרקטוצלה), אך סך הכל התרוקנות טובה ומלאה של הרקטום Small anterior rectocele.1 Rectal – anal intussusception obstructing.2 התחלתי פיזיותרפיה של רצפת אגן כולל ביופידבק לפני חודש לסיכום¬ רושם לבעיה משולבת של זמן מעבר אורך ODS ו ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ נוטלת( כבר לערך חצי שנה): נורמלקס פעם עד פעמיים ביום נוטלת קבוע לקסדיום עד 3 ביום( במצב קשה יכולה להגיע עד יותר מזה) נעזרת גם בתכשירים" טבעיים" נעזרת בדיגטציה מפעם לפעם . אין בעיות בהטלת שתן - בדכ הטלת שתן מקלה על יציאה . MILK MAGNOX 520 mg ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬נוטלת גם סיבים תזונתיים בכמות משמעותית פרוקלופריד פעם ביום קבוע( זה חודשיים) לצערי ללא הטבה עם כל הללו, ויותר מזה מאז שימוש בכל הללו( ולא רק בלקסעדין מדי פעם), המעי היתרגל ועם כל הללו אין יציאה( לעיתים שבוע), איכות חיי ירודה ביותר. בפעם האחרונה שהייתי המירפאה הגסטרואנתרולוגית, הרופא אמר לי שאין לו יותר איך לעזור לי, אך איכות חיי ירודה ביותר, ואיני יכולה להשלים עם זה שאלה הם חיי? אנא עזרתכם? רעיון? אופציה להצלת מצבי? - האם לדעתכם אני צריכה להפחית ירקות ( כי אז יש יותר צואה שמיצטברת במעיים, שאינה יוצאת ואני בסבל נורא)? הרי 10 שנים עם הטבעת כשלא אכלתי סיבים לא סבלתי כך אנא עזרתכם בבקשה? אופציה? לא אוכל להמשיך ככה. ממש זקוקה לעיצה? רעיון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עצירות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 14/02/2021 | 20:44שלום , קראתי בעיון את דברייך, המקרה אינו קל לאור ההיסטוריה שלך וכמות המשלשלים שאת נוטלת על בסיס יומי. בכל זאת, יש לרפואה הסינית כלים שעשויים לשפר את איכות חייך כגון, דיקור ,צמחי מרפא והנחיות תזונתיות נוספות . מעבר לכך, לא ניתן ולא רצוי לתת עצה באינטרנט לגבי מצבך . לסיכום, חפשי אחר מטפל/ת מוסמך ברפואה סינית באזורך .רפואה שלמה !הוסף תגובה
-
-
פיסטולה פריאנלית ומחלת קרוהן
אבי 10/01/2021 | 13:54יש לי קרוהן 16 שנה ולפני שנתיים לאחר הרבה שנים שקטות התגלה אבצס שנוקז ולאחר מכן נעשתה פיסטולה פריאנלית. האם יש מענה ברפואה הסינית למצב. הרבה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסטולה פריאנלית
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 10/01/2021 | 14:45שלום אבי, פיסטולה הנה מורכבת לטיפול ולעתים אין מנוס מביצוע הליך כירורגי .כיום יש שיטה של שימוש בתאי גזע על מנת להפחית את הדלקת הנוצרת באזור ואף להעלים את הפיסטולה . יחד עם זאת, לרפואה הסינית כלים נהדרים לטפל במצב התחזוקתי, מניעתי בעניין זה ואף להקל על הדלקת שכבר קיימת . מומלץ למצוא מטפל באזור מגוריך. הטיפול משלב דיקור, תזונה וצמחי מרפא . רפואה שלמה .הוסף תגובה
-
-
הקאות 4 חודשים
אברהם 06/01/2021 | 07:34היי אני סובל מעי רגיז נפיחות בבטן התחלתי לטפל ברגש שטיפה אנרגטית ומאזאחרי הטיפול חווה הקאות בחילות הקאות זה סימן טוב וחיובי כי לפני הטיפול האוכל היה תקוע במעיים משורוצה להשתחרר בכול מקרה כרגע יש לי הקאות זה נכון וחכם לקנות דלי? אני נכנס לדירה שותפים או שאני חייב לרוץ לשירותים? מה עדיף להקאות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הקאות
אברהם 06/01/2021 | 07:46במה עדיף להשתמש שיש הקאות? לקנות דלי? או שאני צריך לרוץ לשירותים. שאלה פשוטההוסף תגובה
-
תשובת מומחה לא הבנתי את השאלה.
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/01/2021 | 07:42הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
-
תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
-
דיאטנות
-
אנדומורפי

פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם יוסי לוי, Dipl CM, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםתזונה ותוספי תזונה
בפורום תזונה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום תזונה ותוספי תזונהפורוםרגישות למזון ומחלות בדרכי העיכול
בפורום רגישות למזון ומחלות בדרכי העיכול ניתן להתייעץ עם ד"ר אילנה דריאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רגישות למזון ומחלות בדרכי ...